Как да намерим най-подходящия бракоразводен адвокат

46469
Как да намерим най-подходящия бракоразводен адвокат
Снимка: iStock/Guliver

В наши дни повечето бракове, за съжаление, приключват с развод. Първата реакция на мнозина е да започнат да хвърлят обвинения. Съответно, по-голямата част от хората, които са засегнати, бързат да обвинят своя партньор, но не са малко и онези, които съдят за случилото се самите себе си.

Истината е, че бракът е договор между двама партньори и като такъв, той зависи съответно и от двете страни. Обикновено, не е нужно да се говори за вина, поне не дотолкова, доколкото една от страните не е оказвала тормоз на другата.

Видове бракоразводни дела

Под термина “бракоразводно дело” се разбира разтрогване на договора между двама брачни партньори. Както можете да видите надълго и нашироко в SBKLaw.bg, подобно на всяко разтрогване на договор, може да има различни казуси, които да направят прекратяването по-лесно или по-трудно.

Колкото и да имаме желание за това, няма как да обхванем всички видове бракоразводни процеси в една кратка статия, но все пак бихме могли да споменем някои от основните видове дела. По този начин ще добиете по-ясна представа за факторите, които могат да направят по-лесно или по-трудно вземането на решение при подобно дело, както и да се запознаете поне донякъде с различните видове дела според естеството на проблемите, които трябва да се решат:

По взаимно съгласие или не

Основно, разглеждането на делата започва от тази изначална опорна точка. Разводите, при които се действа по взаимно съгласие, обикновено се отличават с това, че приключват много по-бързо, отколкото онези, при които един от партньорите е против.

Разбира се, важно е да се каже, че всеки човек има право да получи развод, като никой не може да бъде ангажиран и задържан в брачни отношения против волята си. Разликата, обаче, може да бъде много голяма, като тя може да има както времево, така и чисто финансово изражение.

Когато раздялата е по взаимно съгласие, тя реално може да стане факт в рамките на няколко седмици, докато при несъгласие на един от партньорите, делото може да се проточи с месеци и дори с години;

С или без подялба на имущество

Делата, при които се включва подялба на имущество, обикновено се проточват доста повече във времето. Това, обаче, отново е условно, тъй като всичко зависи от това дали съответно партньорите могат да се споразумеят по този въпрос или не. Ако има на лице имущество и ако желаещите разтрогване на брака имат различна визия за това как трябва да изглежда подялбата, това може да забави изхода на делото;

Родителски права на децата

Едно от най-трудните решения е винаги онова, което засяга решаването и определянето на родителските права. В подобни случаи е изключително важно да се подходи с цялата възможна сериозност и обективност, тъй като в случая решението касае съдбата и живота на едно дете. Това е и най-трудната част от бракоразводното дело, защото трябва да се имат предвид редица фактори, като това къде детето ще се чувства по-добре, но също така и къде ще бъде по-добре материално осигурено;

С или без издръжка

Ако един от двамата партньори желае да получи издръжка от другия, това подлежи на много сериозна дискусия. Според закона, мъжете и жените имат равни права и задължения, което изключително много затруднява вземането на решения за издръжка.

Това е само малка част от случаите

Видовете дела, които изброихме до тук, всъщност представляват една много малка част от всички възможни варианти. Истината е, че възможните комбинации от обстоятелства са безкрайно много и това може да включва съчетание от два или повече различни фактора, които да трябва да се вземат под внимание.

За да се получи максимално добър изход от така създалата се ситуация, най-доброто възможно решение е да ангажирате добър и опитен бракоразводен адвокат. Това ще позволи да защитите своите интереси и да постигнете изход, който оптимално да задоволява вас и вашия партньор.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Най-важните новини за деня: 2 май, 2024 година

Добре или зле: 49,7% от българите имат доверие в църквата

Прогноза за времето - 3 май 2024 г. (петък)

Доц. Светлана Божилова: Пропагандата се скри зад „свободата на словото“ и цензурата (ВИДЕО)

Пак ремонти по "Хемус": Променено е движението в тунелите „Топли дол“ и „Правешки ханове“

Времето утре - 3 май 2024 г.

Първата в света хранилка за животни с изкуствен интелект създадоха наши ученици

Оранжев код за валежи в 7 области в петък

ДНК анализът е готов: Велико Минков ли е бащата на малкото дете на Габриела Славова

АКФ алармира за лобизъм в част от спрените от ветото промени в Закона за инвестициите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com