3 съвета за откриването на добър адвокат застрахователно право

Dobromir Panov
3 min readMar 5, 2020
Адвокатска кантора Расташки https://rastashki.com/

ПТП са често срещано явление у нас и най-вече в столицата. Твърде много са превозните средства, които могат да бъдат видени по софийските улици, което е предпоставка за подобен вид инциденти и то непрекъснато. Ако до този момент не сте се превръщали в съучастник, то значи можете да се чувствате привилегировани от съдбата. Истината е, че никой не е застрахован и не можем да бъдем сигурни дали в утрешния ден, когато се качим на автомобила си, то пътуването ни ще протече безпрепятствено.

За да бъдем максимално полезни на онези от вас, които с причина, или без да съществува такава, желаят да натрупат колкото се може повече информация по всеки един от въпросите, засягащи населението в страната ни, то ние ще ви изложим не малко като обем информация, която смятаме, че ще ви бъде от огромна полза. Ще се опитаме в детайли да ви разкажем за това как да попаднете на адвокат застрахователно право, без да е нужно да пилеете пари на вятъра, да трошите средства или нерви.

В стремежа си да отговорим на колкото се може по-голяма част от въпросите на хората, то ние ще посочим 3 основни съветва, посредством които лесно и бързо да се доберете до опитен професионалист, разбиращ изключително много от работата си.

Какво трябва да знаем при избора на адвокат застрахователно право

Първото, което смятаме, че е важно да научите, е свързано с това за какво всъщност ви е необходим този адвокат и с какво би ви бил полезен. Ще отговорим на този въпрос и едва след това ще преминем към съветите, за които споменахме. Представете си, че днес, утре, след седмица или след месеца се превръщате в един от участниците в ПТП. Знаете ли как се процедира най-напред? Следва автотехническа експертиза да посети мястото и да направи заключение дали инцидентът е бил предизвикан от водач или е настъпил, заради повреда в превозното средство.

Едва след като бъде направено заключение, то следва да се определи размера на обезщетението, което трябва да получи увреденото лице. С помощта на адвокат застрахователно право, то вие имате възможността не просто да се ориентирате максимално добре в обстановката, но също така да получите необходимите съвети. Ясно ще бъдат определени сроковете, в които следва да получите или да изплатите посоченото обезщетение и т.н. Помнете, че един такъв професионалист винаги ще бъде на ваша страна и ще работи в полза на вашия интерес.

Откриването му, както и сами можете да предположите, не е никак лесна задача. Най-напред се изисква от вас да се доверите на приятели или познати, ако имате такива, на които съвсем скоро им се е налагало да се възползват от подобен вид услуги. Задължително правило е информацията им да бъде актуална.

Онези от вас, които нямат такива хора в обкръжението си, то биха могли да почерпят нужната информация в интернет пространството. Разбира се, това обикновено изисква не малко време.

В случай, че не разполагате с такова, то нашият съвет е да се доверите на Rastashki.com, където ви гарантираме, че ще попаднете на истински професионалисти, които са в готовност да защитават вашите права и да ви бъдат от полза.

--

--