Развод по взаимно съгласие - как да го постигнем

SBKlaw.bg

Развод по взаимно съгласие - как да го постигнем

 

Независимо от каква гледна точка се гледа на развода, той си остава казус, от който зависят много неща. Важно е, обаче, да бъде постигнат лесно и да се знае в кой момент какъв прогрес сме постигнали по основните точки от плана.

 

Основните видове разводи са два – развод по исков ред и по-лесния вариант за развод по взаимно съгласие. В настоящата публикация ще се обърне по-сериозно внимание на втората разновидност, като ще се хвърли повече светлина върху това как изобщо можем да осъществим подобно нещо.

 

Разводът е плод на много случки в семейната среда, които не са довели до промени в държанието на един от двамата партньори, не са довели до уважение, или до промени, които са били общи цели на двойката.

 

Лесно ли става убеждаването на половинката да се разведе с нас

 

Винаги може да изникне следният проблем. Има съвсем възможен сценарий, в който едната от двете страни в бракоразводния казус да не предявява желание да се разведе по доброволен начин. Това е нормално и най-вероятно именно тази е страна, която има някакви претенции, които не би било възможно да се изпълнят ако лесно даде подписа върху документа.

 

В подобен случай вие се нуждаете от адвокат, който да убеди по някакъв начин другата страна да се разведе с вас по лесен път. Има няколко варианта за това.

 

Единият сценарий е такъв, че адвокатът ви да представи това колко зле биха станали нещата за другата страна, че подписът „случайно“ да се появи доброволно. Обикновено този метод не е от най-ефективните, защото се възприема най-често като заплаха.

 

Всичко това, напълно естествено, е за добра кауза – удовлетворяване на нуждите на двамата партньори, двете страни по делото. Ако искате да се чувствате сигурни за тях, то доверете се на услугите на професионалистите в адвокатска кантора SBKLaw.bg.

 

Ами ако няма проблем с подписа и всичко се случи лесно

 

Ако на масата нямаме никакъв проблем, който да води до по-трудно разтрогване, тогава можете съвсем спокойно да си отдъхнете и да потърсите услугите на SBKLaw.bg. Адвокатите там ще поемат всички трудности на „мръсната“ и досадна работа, свързана с оформяне на документация, както и цялата административна част.

 

Тогава напрежението в целия правен казус на двойката значително спада и се пристъпва към рутинно оформяне на документи, удостоверяващи това, че съдът приема делото за приключено.

 

Лошото на такива случаи е, че няма да успеете да видите всъщност колко е компетентен един адвокат. Ако все пак точките и исканията на участниците в развода са описани правилно и никоя от страните не се чувства ощетена, то все пак адвокатът си е свършил успешно работата.





{START_COUNTER}