Какви права имаме при материални щети след ПТП

Обезщетение при ПТП

Какви права имаме при материални щети след ПТП

Колкото щастливо да живее човек, понякога в живота му се случва да стане директен участник в пътно-транспортно произшествие. Това е може би едно от най-ужасните неща, които може да станат в ежедневието ни.

 

В интерес на всяка страна е какво се случва след въпросното ПТП – кой какви права и задължения има във въпросната ситуация. Пътят към това да постигнеш справедливост (особено ако си виновен за катастрофата) често е доста труден и изпълнен с различни институционални перипетии.

 

Въпросните препятствия излизат неочаквано, а чрез тях и най-лесните за разрешаване случаи могат да се превърнат в истински кошмар за всеки, който е замесен в тях. Най-общото, което трябва да знаем, е това, че ако сме от страната без вина, то можем да се надяваме на повече права, отколкото задължения.

 

Въпреки това, дори и виновната страна по случая има право и нужда от правна помощ, която да дойде в труден момент от истински специалист. Пример за такъв съюзник е ПТП адвокатът Деян Николов от Zastrahovan.eu – истинската юридическа сила.

 

Какви са първите стъпки, които трябва да предприемем?

 

Ако не сте доволни от това какво обезщетение е било разпоредено да ви бъде изплатено след изчисляването на щетите от настъпило ПТП, то имате абсолютното право да се обърнете към адвокат. Той ще ви помогне както за това да подготвите писмена претенция към застрахователната компания, така и цялостно правно съдействие по пътя към възтържествуване на справедливостта.

 

Първото нещо е да намерите точно този правен специалист, който да ви помогне адекватно в момент, в който се чувствате тотално объркани и не знаете в коя посока да поемете. Когато говорим за специалисти, няма как да не се спомене Zastrahovan.eu, от където ще получите наистина специализирана помощ, предназначена изцяло за вашата конкретна ситуация.

 

Какви са по-нататъшните стъпки, които следват?

 

Компенсацията на страната, която е в ущърб след развилата се ситуация, е задължително. Това се случва в името на справедливостта и в една европейска страна, каквато е България, това трябва да стане практика.

 

Факт е, обаче, че повечето от застрахователите търсят „вратички“ в закона, които да им помогнат „да минат метър“. Целта на това тяхно действие е да не се изплатят нужните обезщетения на пострадалата страна.

 

По този начин хората губят доверието си в законодателството и ако това обезверяване премине някаква граница, тогава е твърде възможно един човек да спре тотално да търси правата си, дори когато нещата са в негова полза.  Има, обаче един вариант, който предвещава тотален успех.

 

Когато сте „въоръжени“ с добър адвокат по застрахователно право, който да ви представлява, това плаши застрахователните фирми. Така те не смеят да разиграват своите схеми и обезщетението отива право във вашия джоб.

 





{START_COUNTER}